Da, multa lume se astepta ca Apple sa lanseze iPhone 5 insa nu a fost asa. Primul indiciu ca Apple nu va lansa iPhone 5 e ca data stabilita pentru aceasta conferinta era 4 Octombrie 2011, nu 5 ci 4. Iphone 4S lansat pe 4 octombrie 2011.

Ok, nu s-a lansat iPhone 5 ci o varianta imbunatatita a lui iPhone 4, varianta care arata la fel pe partea de design, dar care vine cu cateva caracteristici menite sa faca din iPhone 4S un competitor pentru Samsung Galaxy S II, principalul rival al lui iPhone.

Ce a adus iPhone 4S:

  • camera foto cu senzor BSI de 8 MP ce filmeaza si in 1080p
  • chipset-ul Apple A5 (procesor dual-core si procesor grafic de 7 X mai rapid decat cel precedent)
  • IOS 5
  • Siri – noua aplicatie ce foloseste recunoasterea vocii pentru a prelua comenzi
  • versiunea de 64 GB

Destul de multe lucruri bune tinand cont ca iPhone 4 era depasit din toate punctele de vedere. Noul iPhone are tot ce-i trebuie ca sa-l faca uitat pe S II, asta daca nu scot cei de la Samsung un S III curand, dar probabil si cu un S III cu triple-core, 3 GB Ram, 3D, etc., Apple va vinde mult mai multe unitati de iPhone 4S decat cei de la Samsung. Probabil ca stiti si de ce, daca nu, mai spun eu odata: Apple este o masinarie de marketing. Apple ar vinde si <ler>(puteti trece aici ce vreti voi) pentru ca ei stiu sa vanda.

Nu, n-a inceput declinul Apple, ei inca sunt pe o panta ascendenta. Steve Jobs a plecat impacat de la conducerea companiei, visul sau s-a implinit, a reusit sa faca din Apple o masinarie de facut bani, o masinarie de marketing si credeti-ma ca aceasta masinarie nu se va strica asa usor.

Ah, noul iPhone 4S va avea un pret de pornire de 199$ insa nu la noi, aici va fi triplu ca noi suntem romani si nu ne vindem rinichii pentru un iPhone cum fac chinezii ci facem rate ca sa avem un iPhone. Da, acesta este unul din momentele in care imi doresc sa ma fi nascut in U.S.A.

P.S. Ma gandesc cu groaza la chinezii care au imprimat deja pe carcasele replicilor” iPhone 5″ cum trebuie sa modifice 5-ul in 4S. Spor la treaba baieti!