O intrebare fara un raspuns 100% sigur. Am citit stirile si zvonurile din afara, dar nimeni nu e sigur cum se va numi urmatorul iPhone. Se vehiculeaza 3 variante:

  • iPhone 5S – varianta care are sansele cele mai mari
  • iPhone 6 
  • the new iPhone”  – asa cum multi credeau ca o sa fie denumit actualul iPhone 5 datorita schimbarii din primavara anului trecut cand iPad 3 a fost botezat defapt in “the new iPad”

Prima varianta pare cea mai probabila datorita faptului ca lansarea noului iPhone e preconizata in luna iulie a acestui an si tinand cont de acest aspect, e putin probabil ca Apple sa lanseze un nou iPhone cu un design nou, cu un procesor nou, ecran nou si nu in ultimul rand cu ceva inovator pentru ca iPhone-ul sa ramana o atractie pentru fanii Apple. De aceea cred ca noul iPhone va fi doar o imbunatatire al lui iPhone 5. Astfel, Apple isi va pastra traditia de a lansa un smartphone intermediar cu mici imbunatatiri la un interval de timp relativ scurt (<1 an) asa cum ne-a obisnuit de la iPhone 3 icoace.

A doua varianta ar conduce-o pe Apple pe un drum fara intoarcere pentru ca daca cei de la Apple vor intra in hora lansarilor de smartphone-uri de minim 2 ori intr-un interval de 12 luni, ar insemna mai putina atentie fata de utilizator si nevoile sale. Nu poti sa lansezi in acelasi an doua telefoane din aceeasi generatie, dar total diferite unul de celalalt si care sa indeplineasca cerintele utilizatorilor. Trebuie sa fim sinceri si sa recunoaste ca Apple pe acest aspect se bazeaza atunci cand inregistreaza vanzari record, pe satisfacerea unor nevoi. Ca unii sunt snobi si isi iau un iPhone doar pentru a se lauda cu el la colegii de munca sau la pipitele din cluburi nu are de a face cu ceilalti utilizatori reali ai acestui smartphone foarte bine pus la punct.

Cea de-a treia optiune este si cea mai putin plauzibile pentru ca sunt convins ca cei de la Apple au realizat ca atunci cand au lansat iPad 3 (the new iPad) au bagat lume ain incurcatura si indiferent cum si-ar denumi produsele din generatiile viitoare de iPad, iPod sau iPhone, lumea le vor denumi simplu: iPhone 6, 7 sau 8 ori iPad generatia a 5-a, a 6-a sau a 7-a.

Tu ce crezi?

Cum sa va numi noul iPhone?

View Results

Loading ... Loading ...