Am avut ocazia zilele trecute sa testez pentru o scurta perioda de timp un model de laptop destul de interesant de la HP. Un laptop ce reuseste sa imbine cu succes portabilitatea cu performanta si sa pastreze un look atragator in acelasi timp.

Datorita faptului ca pe laptop nu scrie decat HP G42 iar pe site-ul celor de la HP e o “dezordine ordonata” si nu gasesc exact modelul in cauza am sa ma rezum spunandu-i G42. Am cautat pe net si alte articole despre acest produs si primul peste care am dat a fost acesta a celor de la asia.cnet, un articol de prezentare condimentat cu cateva opinii personale.

Modelul de HP G42 in cauza dispune de un ecran de 14″, o dimensiune un pic ciudata pentru ca in momentul de fata majoritatea producatorilor au mizat pe alte dimensiuni cum ar fi 11.6 sau 13.3″, ecranul reda o rezolutie maxima de 1366 x 768 si este de tip LCD LED.

La capitolul design sta destul de bine pentru un laptop din clasa lui, carcasa este texturata frumos, textura avand ca scop si evitarea unei alunecari accidentale a laptopului din mana plus ca nu “atrage” urmele. Totusi cred ca au mers un pic cam departe cu textura acoperind si touchpad-ul cu ea, in afara de acest lucru au mai comis o greseala in legatura cu touchpad-ul si anume nu l-au diferentiat aproape deloc fata de restul carcasei, mergi cu degetul pe touch si deodata treci pe carcasa dar nu-ti dai seama decat daca te uiti, un lucru destul de suparator as spune.

Tastatura este normala, tastele fiind un pic patratoase iar nivelul de zgomot este destul de redus, se poate lucra cu el intr-o incapere unde linistea e primordiala.

Sub capota sa destul de mica se ascunde un mic gigant, defapt cativa giganti. In primul rand avem un procesor Intel Core i3 370M de 2,4 Ghz, o memorie ram de 2 GB DDR2 si o placa video AMD HD Radeon 5430 cu o memorie de 512 MB . Hard-disk-ul are o capacitate de 320 GB si este destul de rapid avand o viteza de rotatie de 7200 rpm.

Are ca unitate optica un DVD-RW, dar pentru cei mai mobili dispune si de un cititor de carduri.

Pe partea de multimedia are integrata o camera web si doua difuzoare Altec Lansing iar la capitolul conectivitate avem pe langa wireless si bluetooth, 3 porturi USB 2.0, o iesire HDMI si o iesire VGA.

Vine echipat cu Windows 7 Home Premium si are o baterie in 6 celule, baterie ce ii confera o autonomie de 4 ore.

Mi-a placut:

  • display-ul cu diagonala de 14″
  • tastatura cu tastele patratoase
  • design-ul carcasei
  • procesorul i3 impreuna cu placa video dedicata

Nu mi-a placut:

  • touchpad-ul
  • cele 2,2 kg ale sale (Asus-ul meu din 2008 de 15.4″ are 2,7 kg)

Posesorul laptopului mi-a spus ca l-a cumparat cu 729$ din afara. In tara vad ca nu se comercializeaza aceste modele denumite G42.