Azi toata lumea a vorbit despre Apple si cum aceasta companie creata de regretatul Steve Jobs a ajuns azi cea mai mare companie din lume, insa multi din cei care au vorbit azi despre acest lucru au uitat ce au spus in urma cu aproximativ 11 luni de zile, inainte si dupa ce Steve Jobs ne-a parasit, anume ca, citez: “declinul Apple este aproape”. Aproape toti asa-zisi specialisti din zona IT de la noi din tara prevedeau un viitor sumbru (rasfoiti cu incredere arhivele blogurilor si site-urilor de profil imediat dupa anuntarea trecerii in nefiinta a lui Jobs si veti vedea despre ce vorbesc) pentru Apple, un viitor care era atat de intunecat incat nu se intrezarea nici o stea care sa lumineze un pic marul muscat imaginat de fondator.

Spre stupefactia multora dintre asa-zisi specialisti, Apple, devine azi cea mai valoroasa companie din istoria bursei americane, lucru ce echivaleaza in ochii multora (chiar si a angajatiilor Google) cu titlul de “cea mai mare companie din lume la ora actuala”.

Ei, deci cum era cu “declinul Apple” ce se prevedea acum un an de zile?

Ah, si pentru carcotasi, cititi ce am scris aici acum aproximativ un an de zile si tineti cont ca nu sunt specialist, jurnalist, etc., ci doar un tip simplu om ce este pasionat de IT si care nici macar nu este fan Apple ca sa vezi si sa nu crezi.

P.S. Repet, Steve Jobs a creat o masinarie marketing, o masinarie de facut bani ce nu are de gand sa se strice asa usor. Vor aparea inevitabil si problemele ca la orice alta companie, dar pana atunci Apple is no. 1 asa ca shhhhh!