Din prima zic ca mi se pare destul de deplasata aceasta inventie a celor de la Apple si nu cred ca va avea sorti de izbanda. Steve Jobs vrea sa implementeze o tehnologie prin care camerele foto/video de pe device-urile Apple sa nu poata inregistra sau fotografia evenimente live, mai exact concerte live. Pe o parte e o veste imbucuratoare pentru titularii drepturilor de autor insa dupa parerea mea ar fi o tentativa de sinucidere din partea Apple.

Sa cumperi un telefon ce nu te lasa sa fotografiezi sau sa filmezi la concerte nu cred ca e pe gustul tuturor si asta nu neaparat din prisma faptului ca nu o sa poti filme sau fotografia ca nu toti au nevoie de filmulete de proasta calitate de la un concert insa atunci cand nu poti face ABSOLUT tot ceea ce vrei tu cu telefonul tau apare o problema.

In primul rand nu-i inteleg pe cei care filmeaza concertele cu acele camere? Sunt sigur ca nu se uita la acele filmari. Concertele se simt si se traiesc acolo, in timpul concertului. Pe de alta parte, a ingradi dreptul cuiva de a face o poza la un concert cu propriul sau telefon, e destul de deplasat.

Cica e posibil ca si cei de la Google sa implementeze ceva asemanator in curand pe sistemul de operare Android.

Totusi exista o sansa ca aceasta tehnologie sa nu fie implementata si asta datorita faptului ca organizatorii de concerte trebuie sa gaseasca un mijloc de a emite un anumit tip de radiatii pentru ca acele camere sa interzica utilizatorului filmarea sau fotografierea evenimentului, lucru ce ar fi destul de costisitor.

Sursa: redmondpie.com via zoso