Cu toate ca aceste doua mari companii colaboreaza pe partea de componente hardware (Apple cumparand de la Samsung) se pare ca cei de la Apple intr-un exces de zel au dat in judecata compania coreana pentru faptul ca a copiat design-ul telefoanelor si tabletelor produse de ei: iPhone si iPad.

“Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Appleā€™s technology, user interface and innovative style in these infringing products”

Toata lumea stie ca anul trecut singurele device-uri capabile sa tina piept (intr-o oarecare masura) invaziei produselor Apple au fost smarthphone-urile Samsung Galaxy S, Nexus S si tableta Samsung Galaxy Tab iar Apple se pare ca incearca astfel sa impiedice ascensiunea device-urilor Samsung consolidand-si totodata si pozitia de lider in piata.

O lupta muta a inceput, ambele companii refuzand sa iasa la rampa si sa faca declaratii preferand tacerea. Nu cred ca Apple va castiga un asemenea proces insa cu siguranta isi va atinge scopul. Un scop ce face parte cu siguranta din strategia ciudata de marketing aplicata de compania lui Jobs.

Sursa: The Wall Stree Journal