Allview X1 Soul mi s-a parut de prima data cand l-am vazut un smartphone cu atitudine. Are acel ceva ce te face sa-l placi, probabil chiar si atunci cand nu esti un impatimit al smartphone-urilor (asa cum sunt eu) si nu vreau sa fiu inteles gresit, imi plac, insa nu m-am lasat prins in nebunia din jurul lor. E ca si cum privesc obiectiv din afara acestei lumi, lucrurile.

Allview au lansat foarte multe smartphone-uri in 2012, dar mai ales in 2013 si se observa faptul ca au progresat. La inceput s-au axat pe piata smartphone-urilor dual-sim atacand totodata si piata smatphone-urilor ieftine, urcand apoi la un alt nivel, la piata smartphone-urilor midlle, ca odata cu lansarea din noiembrie 2013 a lui Allview X1 Soul, primul smartphone single SIM al companiei si primul smartphone pregatit cu adevarat sa dea piept cu gigantii din clasa sa, Allview au mai urcat o treapta de nivel, ajungand si la categoria smartphone-urilor de top.

Ceea ce mi-a placut foarte mult la acest model a fost fara indoiala carcasa unibody, o carcasa mult mai rezistenta confectionata din materiale de calitate superioare, cu un finisaj atent lucrat ce are grija ca atunci cand vei atinge pentru prima data acest smartphone sa iti creeze o senzatie cat mai placuta, pe scurt, avem de-a face cu un design premium.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, Allview X1 Soul este un smartphone capabil de foarte multe lucruri, detine puterea si tehnologia necesara sa faca fata oricarei situatii sau cerinte. Incepand cu display-ul de tip IPS JDI (Japan Display Inc) de 5″ cu rezolutie Full HD si protejat de Gorilla Glass 3, continuand cu procesorul Quad-Core tactat la 1,5 GHz, memoria RAM cu o capacitate de 2 GB DDR3, procesorul grafic performant, PowerVR SGX 544 si un spatiu de stocare cu o capacitate totala de 32GB, cred ca X1 Soul a fost pregatit sa joace in liga mare si pana acum nu cred ca s-a facut de rusine.

Daca va intrebati de camera, acesta dispuna de una principala ce dispune de un senzor de 13 MP cu autofocus si care este capabila sa filmeze in foarmat Full HD la 30 fps, dar si de o camera secundara cu un senzor de 5 MP ce poate fi utilizata pentru apelurile video.

Conectivitatea acestui smartphone consta in Wi-Fi direct, bluetooth 4.0, 3G HSDPA up to 21 Mbps si microUSB. Bateria nu dispune de o capacitate atat d emare pe cat ma asteptam, doar 2.000 mAh, insa cei de la Alleview promit ca datorita tehnologiei speciale numita SDI aceasta sa poata oferi cu pana la 30% mai multa putere decat un mod obisnuit.

Legat strict de versiunea de culoare alba anuntata zilele trecuta, consider ca este mai mult decat binevenite in conditiile in care majoritatea persoanelor de sex feminin (insa nu cred ca ar trebui sa ne excludam nici pe unii dintre barbati) prefera aceasta culoare la smartphone-uri in detrimentul clasicului negru care a devenit pentru multi o culoare mult prea banala si prea sobra.

Pretul pentru Allview X1 Soul la ora actuala este de 1.499 lei, deci cu mult mai putin fata de alte smartphone-uri din categoria sa.