Este destul de clar faptul ca anul 2013 este tot un an al tabletelor. Producatorii se intrec in in lansari de tablete din toate categoriile, iar compania romaneasca Allview, cu sediul la Brasov, nu face exceptie. Astfel ca dup ce saptamana trecuta au lansat primul smartphone dual sim cu procesor quad-core din lume acum a venit randul unei tablete, dar nu este vorba de o tableta scumpa ci de una entry-level pe numele ei: Allview AX2 Fenzy. Tableta a fost lansata la Hannover in cadrul CeBIT 2013, un eveniment care dupa cum au remarcat majoritatea, a devenit unul doar ce merita trecut in revista pentru ca i-a apus gloria de altadata (acelasi lucru cred ca se va intampla in anii ce vor urma si cu MWC sau chis cu CES, poate totusi trag o invatatura si se vor redresa in cele din urma).

Revenind la Allview AX2 Fenzy, aceasta dispune de un display cu o diagonala de 7″ si o rezolutie de 800 x 480 pixeli, este dotata cu un procesor dual-core Cortex A9 ce ruleaza la o frecventa de 1 GHz, o memorie RAM de 512 MB si o memorie interna de 4 GB. Dar cu acest dotari ati putea spune ca este o tableta chiar slaba, insa cei de la Allview ne contrazic cu alte dotari ce fac din AX2 Fenzy tableta entry-level completa.

Dotariile cu care se lauda AX2 Fenzy sunt urmatoarele:

  • doua camere foto/video, cea de pe spate are un senzor de 3.2 MP, iar cea din fata este una de tip VGA perfecta pentru apeluri video via skype sau yahoo messenger
  • conectivitate prin bluetooth ce permite ca tableta sa se contecteze si cu alte dispozitive ce utilizeaza acest tip de conexiune (casti, boxe sau tastaturi)
  • conexiune prin Wi-Fi + functia de thetering ce permite ca tableta sa devina un hotspot portabil in caz de e nevoie
  • conexiune 3G – ceea ce o tableta entry-level nu ofera de obicei utilizatorilor
  • GPS – o functie foarte utila celor care pleaca in vacanta cu masina

In ceea ce priveste sistemul de operare AX2 Fenzy vine echipata cu Android 4.0.4 Ice Sandwich, un sistem de operare ce s-a dovedit destul de bun pentru tablete fie ca vorbim de cele mai ieftine, fie ca vorbim de cele mai scumpe.

Allview promite o autonomie de pana la 5 ore pentru AX2 Fenzy, autonomie asigurata de o bateria de 3000 mAh, deci timp destul cat sa iesi la o plimbare in parc sau sa iti petreci timpul cu ceva interactiv atunci cand calatoresti cu metroul, ternul sau avionul.

In concluzie, Allview AX2 Fenzy este o tableta destinata celor care isi doresc un gadget prin intermediul caruia sa poata naviga pe internet fie prin intremediul unei retele wi-fi, fie cu ajutorul modemului 3G incoporat, celor care isi doresc o tableta usoara, ergonomica, stabila si multifunctionala. Din punctul meu de vedere Fenzy este alegerea perfecta luand in considerare si pretul de doar 599 lei cu care este comercializata direct de pe site-ul producatorului: www.allview.ro