Allview continua lansarile de dispozitive mobile si de data aceasta ne surprinde cu un smartphone dual-sim ieftin care un avantaj major fata de celelalte smartphone-uri de pe piata, anume procesorul quad-core, de unde ii vine si numele de Allview A5 Quad.

Acesta este alaturi de Allview H2 Qubo cele mai accesibile smartphone-uri cu procesor quad-core de pe piata din Romania la ora actuala.

Diferenta majora dintre cele doua smartphone-uri este legata de design, daca H2 Qubo vine cu un aspect liniar, drept ce te duce (sau cel putin pe mine) cu gandul la Galaxy S2, Allview A5 Quad are forme mai rotunjite, are o carcasa care imi pare a fi finsata mai elegant, aspecte ce-l fac mai stilat. Atat H2 Qubo cat si A5 Quad vin in doua variante de culori: alb si negru, personal prefer negru, insa pentru cei care vor sa iasa un pic din monotonie cei de la Allview au pregatit si cateva carcase colorate pentru A5 Quad, carcase ce nu arata deloc rau.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, A5 Quad dispune de un display cu o diagonala de 4.3″, ecranul este de tip LCD si ofera o rezolutie de 800 x 480 px. O rezolutie acceptabila si des intalnita la smartphone-urile din aceasta categorie, iar cum un asemenea smartphone este destinat in principal celor care nu au mai avut pana in prezent un smartphone, ii asigur ca nu vor sesiza vreo diferenta.

A5_Quad Poza Principala

Sub capota intalnim procesorul quad-core despre care am amintit un pic mai sus, acesta este un Cortex A7 ce ruleaza la o frecventa de 1,3 GHz si care asigura puterea necesara multiplelor task-uri si aplicatii. Pe partea grafica avem un procesor la fel de des intalnit ca si Cortex A7, acesta poarta numele de Mali 400MP si este un GPU care satisface cu succes nevoile unui utilizator entry-level spre mediu, adica se pot rula destule jocuri pe el, deci nu trebuie sa va faceti probleme din aceasta perspectiva. Memoria RAM instalata dispune de o capacitate de 512 MB DDR3, iar memoria interna are o capacitate de 4GB.

Allview A5 Quad este dotat cu doua camere foto, una principala pentru poze si inregistrari video dotata cu un senzor de 5MP ce stie sa filmeze in Full HD la 30 fps, aceasta camera are autofocus si led flash, iar cea de-a doua camera este destinata apelurilor video dispunand de un senzor cu 0.3 MP.

Din punctul de vedere al conectivitatii, A5 Quad sta destul de bine avand modem-ul 3G cu HSPA+ instalat si pe langa acesta dispune de Wi-Fi, bluetooth 4.0 si port microUSB 2.0.

Allview-A5-Quad-carcase

Bateria are o autonomie de 390 minute in convorbiri 2G, iar acest lucru se datoreaza faptului ca are o capacitate de 1700 mAh. In plus, un avantaj major fata de alte smartphone-uri de acelasi nivel, acesta vine dotat si cu o aplicatie presintalata dedicata optimizarii bateriei, un lucru extrem de util atunci cand esti plecat la drum si nu ai posibilitatea sa-ti incarci prea des telefonul.

Parerea mea personala despre acest smartphone este ca reprezinta un best-buy in toata regula tinand cont de toate specificatiile si facilitatile pe care acesta le ofera la un pret de numai 599 lei.