Cu siguranta anul 2010 a fost anul tabletelor. Dupa lansarea iPad-ului de catre Apple a inceput nebunia, concurenta nu a stat prea mult pe ganduri si a lansat si ea cateva modele.

Se zvoneste ca Apple a vandut 4,2 de milioane de iPad-uri in trimestrul 4 insa cifrele sunt sub estimarile analistilor. Se pare ca lansarea dispozitivelor concurente mai puternice au dus la scaderea vanzarilor in ultimul trimestru al anului. Nu sunt fan Apple dar cu siguranta as vrea sa pun mana pe un iPad de curiozitate.

Samsung a lansat un produs similar si probabil singurul competitor al iPad-ului, Galaxy Tab. Tableta Samsung vine cu sistemul de operare Android 2.2, o camera de 3 mp + una frontala de 1,3 mp pentru apeluri video si pe langa celelate facilitati probabil cea mai importanta ramane posibilitatea de descarcare a continutului prin intermediul Android Market si Samsung Apps.

Alte tablete au fost lansate intre timp, cum ar fi WePad-ul sau combinatia dintre smartphone si tableta a celor de la Dell, pe numele ei: Streak.

Insa anul 2011 se pare ca va avea parte de cateva lansari mai mult sau mai putine asteptate insa benefice. Se pare ca Microsoft va lansa pana la urma tableta Courier iar Apple are de ce sa-si faca griji pentru ca aceasta tableta nu este una obisnuita, are doua ecrane si este dotata cu stylus ceea ce contrar afirmatiilor fanilor Apple cred ca va facilita navigarea.

Apple va mai avea de ce sa-si faca griji pentru ca si Motorola va lansa Xoom iar Google se gandeste si el la o tableta bazata pe Android. Astfel se pare ca 2011 va fi unul cel putin la fel de popular in lansari si teste ca si 2010.

Oare Apple va lansa iPad 2? O intrebare la care deocamdata nimeni nu are un raspuns dar niciodata sa nu spunem niciodata.

Poza: Engadget