Prima tableta despre care am auzit ca a si fost lansata este Allview AllDro Speed (din ce am vazut ea se afla deja in oferta magazinelor online), o tableta care la prima vedere nu pare prea diferita de modelele lansate in trecut de catre cei de la Allview insa care dupa ce ii afli caracteristicile si mai ales pretul te va face cu siguranta curios, cel putin pe mine m-a facut si o astept la un test, cine stie, poate chiar imi va placea.

Specificatii Allview AllDro Speed:

  • ecran de 7″ capacititiv multitouch – de remarcat faptul ca au renuntat la ecranul rezistiv
  • procesor de 1,2 GHz single core (ARM Cortex A8)
  • memorie Ram de 512 MB DDR3
  • memorie interna de 4 GB, dar care poate fi usor marita cu un card microSD de pana la¬† de 32 GB
  • camera frontala de 0.3 MP
  • suporta filme Full HD
  • sistem de operare Android 2.3 Gingerbread
  • doar 9,9 mm grosime

In plus mai dispune de suport pentru tehnologia DLNA, are un port miniHDMI, port prin care o puteti conecta la un televizor pentru a folosi tableta pe post de controller atunci cand vrei sa te joci si un editor foto destul de interesant.

Per total sunt de parere ca la pretul de doar 649 RON aceasta tableta reprezinta o investitie buna, trebuie vazuta totusi si la lucru.

A doua tableta vine din partea celor de la Evolio si nu, nu est evorba despre Neura 2 (noul iPad 2 Killer) ci despre noua tableta Evotab 2, tableta care se va lansa maine in cadrul unei conferinte de presa anuntate.

Noua tableta se pare ca va dispune de un procesor de 1 GHz, de un ecran de 7″ capacitiv multitouch, un spatiu de stocare de 8 GB, o memorie Ram de 512 MB, doua porturi USB, unul mini si unul 2.0, Wi-fi si un Android 2.3 .

Pretul lui EvoTab 2 este de 579 RON, un pret corect din punct de vedere a specificatiilor.

In concluzie, vom avea 2 noi tablete scoase pe piata de 2 brand-uri romanesti (a se citi: nu fabricate in Romania, asta ca sa nu mai existe neintelegeri), o tableta de la Allview ce promite destul de mult si care datorita pretului are tpate sansele sa devina un succes si o tableta de la Evolio care nu se diferentiaza in prima faza cu nimic de ce a fost pana acum lansat, mici upgrade-uri care nu spun nimic, totusi astept ziua de maine sa aflu mai multe detalii despre ea si evident poate un test in viitorul apropiat.