Da, vreau comisioane intregi pentru Black Friday 2015 2016! Si daca esti afiliat, asta ar trebui sa vrei si tu!

De 2 ani de zile advertiserii s-au obisnuit sa taie din comisioanele oferite afiliatilor de Black Friday, iar noi consideram ca nu avem ce sa facem si ne multumim cu putin. Ei bine, eu cred ca exista o solutie, poate sunt nebun, dar cred ca daca afiliatii se unesc si pun piciorul in prag se pot schimba unele lucruri.

Trebuie ca fiecare dintre noi sa ia atitudine si sa trimita mesaje catre advertiserii pe care ii promoveaza in mod constant si care anunta de Black Friday comisioane mai mici decat in mod normal motivand reducerile foarte mari pe care le vor avea. Tot ce trebuie sa facem este sa explicam oamenilor (caci in spatele magazinelor sper sa existe si oameni) ca marketing-ul afiliat este un canal de publicitate la fel ca oricare altul, dar cu un avantaj enorm fata de celelalte: se bazeaza pe performanta. Inainte ca un magazin online sa plateasca 1 leu catre afiliat, acel afiliat trebuie sa genereze o conversie, adica sa trimita un client cu banii in mana catre magazin, iar acesta sa lase banii in magazin. Cu alte cuvinte in marketing-ul afiliat magazinul primeste mai intai bani si apoi plateste pentru rezultate.

Ii intreb pe oamenii (insist sa cred ca sunt oameni cei care lucreaza in departamentele de marketing ale magazinelor) de marketing ce se gandesc din nou cum sa ofere un comision mai mic de Black Friday 2015 2016:

  • Trimiteti mail si catre Google sa le spuneti ca platiti mai putin per click de Black Friday 2015 2016?
  • Trimiteti mail catre Facebook sa le spuneti ca platiti mai putin per click de Black Friday 2015 2016?
  • Trimiteti mail catre agentie sa le spuneti ca platiti mai putin pe spoturile TV de Black Friday 2015 2016?
  • Trimiteti mail catre bloggeri sa le spuneti ca platiti mai putin de Black Friday 2015 2016?

Daca raspunsul la intrebarile de mai sus este NU! Atunci nu mai trimiteti mesaje catre afiliati sa le spuneti ca ii veti plati mai putin de Black Friday 2015 2016!

Rasplatiti performanta!