Testez afilierea inca de la mijlocul anului 2010, dar abia la sfarsitul anului trecut am inceput sa lucrez cu spor, mai intai am invatat si am testat (defapt invat si testez tot timpul si acest lucru e cel mai placut atunci cand faci marketing afiliat) si apoi am pus in aplicare, la inceput a fost un magazin online de calculatoare second hand, magazin unde vand prin firma propie calculatoare de acest tip (doar clientilor din orasul natal), dar unde fac si afiliere pentru un alt magazin, magazin ce-mi ofera un procent de 10-15% din vanzare. Pot spune ca pe parcursul a unui an de zile am generat vanzari in valoare de peste 10.000 de euro si un profit de ~1.500 de euro. Stiu, unii nici nu s-ar ridica din pat pentru banii astia, dar mai spun ca acest magazin are o rata de conversie uimitoare (5,5%) si in plus, datorita modului in care m-am inteles cu partenerii mei nu am pierdut nici un client, chiar daca i-am trimis sa cumpere direct din magazinul fizic al parteneriilor, acestia mi-au dat comisionul pentru vanzariile respective (ca au fost mai multe). Sincer, desi ca peste tot intr-o relatie de business ce include bani la mijloc apar probleme, va spun ca sunt cei mai onesti oameni cu care am lucrat pana in prezent si lucrez de ani buni in comert (de vreo 7 ani).

Apoi au urmat cateva site-uri create pentru afilierea cu eMAG, unele au mers, altele nu, cel mai performant mi-a adus pana in vara vreo 1.500 de lei din comisioane. Intre timp ma bagasem si in 2Parale, cateva site-uri de fashion, dar doar unul a generat comisioane, cateva sute de lei si tot am continuat, am cautat nise care sa fie pe placul meu si am reusit sa generez un comision de 120 de lei in 2Parale – cel mai mare de pana la data respectiva, a fost si aprobat (Clickshop este magazinul).

Eu lucrez ca freelancer (ca e la moda acum sa spui asa) de vreo 2 ani si jumatate, dar daca e sa punem toata perioada in care tot propriul meu sef am fost atunci pot spune ca din iulie 2008 sunt freelancer cu acte in regula. Am avut luni mai bune si luni mai putin bune, am castigat si 5.000 de lei/luna, dar si 500 de lei. In ultimile 18 luni am avut un venit constant de 1.400 lei/luna si am fost multumit pentru ca traiesc intr-un oras mic unde chiar daca vrei sa cheltui mai multi bani, nu ai unde sau nu ai pe ce 🙂

Totusi, vine un moment in viata in care iti dai seama ca vrei mai mult (toti avem acest moment, stiti cu siguranta despre ce vorbesc), ei mie, acel moment a venit in vara acestui an, mai exact in iulie cand mi-am propus sa imi castig existenta exclusiv din afiliere. Bine, stiam ca nu pot face acest lucru peste noapte, nimeni nu a facut-o, asa ca mi-am dat singur un deadline: 6 luni.

Din acel moment am inceput serios sa muncesc pentru afiliere, ziua reparam si vindeam calculatoare, noaptea citeam despre afiliere (cea mai buna sursa de informatie a fost forumul Seopedia – aici am gasit extrem de multe informatii legate de afilierea pe .ro, teste facute de altii, rezultate, probleme, rezolvari, etc.) si puneam in practica, iar apoi dupa ce am vizionat un video cu “Kidu” (Serban Cristian) realizat la o intalnire 2Parale am pus in practica sfaturile lui si am tras tare, am promovat, am fost foarte atent pe partea de SEO (apropo, am mancat si SEO  pe paine timp de un an jumate de cand activez in forum Seopedia – era oarecum inevitabil acest lucru) ca intr-un final sa ajung sa generez in 3 luni comisioane in valoare de peste 10.000 de lei (2Parale 55% + eMAG Profitshare 45%).

Aceste comisioane provin in mare parte din nisa IT, dar am comisioane si din electro, fashion sau nutritie si diete.

Acum, in prag de Black Friday 2012, imi propun sa generez in week-end-ul 23.11 – 25.11.2012, comisioane in valoare de 10.000 de lei.

Adica ce-am realizat in 3 luni de munca sa realizez in 3 zile. Poate suna o nebunie, dar eu vreau sa-mi testez limitele si sper sa reusesc atingerea acestui prag. Repet, vorbesc strict de comisioane generate si nu doar de cele aprobate si bineinteles, de toate cele 4 platforme la care sunt inscris: 2Parale, eMAG Profitshare, calculatoare SH (nu dau numele firmei ca sa ma feresc de concurenta) si mai nou, Altex Afiliere.

Ca sa fiu mai exact, o sa iau in calcul toate comisioanele generate de mine incepand cu data de 23 noiembrie 2012 ora 00.00 si pana pe data de 25 noiembrie 2012 ora 23.59.

Si ca sa fie totul si mai interactiv o sa postez rezultatele atat pe blog, pe twitter cat si pe pagina de facebook, la fiecare 12 ore.

Urati-mi succes pentru ca daca imi iese voi posta pe blog cum si ce am facut ca sa ating performanta aceasta, daca nu, incerc si la anul 🙂