Nichiduta.ro este un advertiser cu care am inceput colaborarea in primavara acestui an si pot spune ca se numara printre advertiserii mei preferati desi au si ei micile lipsuri pe care le intalnim la majoritatea advertiserilor in ziua de azi si despre care o sa va povestesc putin mai jos.

Nisa de jucarii pentru copii, mai nou si accesorii pentru scoala si nu numai, este una pe care am evitat-o de-alungul timpului. Ca si multi alti afiliati nu am considerat ca merita atentie, focusul a fost nisele deja exploatate la noi cum ar fi IT&C si fashion. Cum la inceputul acestui an am mi-am propus sa intru si pe alte nise am zis sa incerc sa promovez si 2-3 advertiseri de pe nisa de jucarii pentru copii. Am spus si in prezentarea de la Affiliate Summer School, un advertiser poate fi testat cu succes si atunci cand e varf de sezon, iar cum jucariile pentru copii, in special cele de exterior, incep sa se vanda primavara am zis ca asta e un moment oportun. Rezultatele au fost OK la doi dintre advertiserii testati, printre care se numara si Nichiduta. Am optimizat campaniile si am reusit sa obtin o rata de conversie de 1.84% pentru perioada 1 aprilie 2016 – 31 mai 2016. Da, stiu ca urma 1 iunie (ziua copilului), dar nu am avut o crestere boom in apropierea acestei date, sa zic ca a crescut de la 1.60% la 1.84%.

nichiduta

Ce se vinde?

Jucarii, accesorii etc., practic cam tot ce e in magazin, dar pentru a afla ce se vinde cel mai bine cred ca un afiliat ar trebui sa culeaga singur informatiile necesare pentru promovare. Fie intrebi advertiserul (dar aici mare atentie pentru ca unii advertiseri e posibil sa va ofere date despre ce ar vrea ei sa vanda, nu exact ce anume se vand) sau cautati pe Google Trends ori rascoliti magazinul advertiserului si incercati sa intuiti ce ar cumpara clientii in perioada respectiva.

Ce ar putea sa imbunatateasca advertiserul Nichiduta?

In primul rand comunicarea cu afiliatii, cum am specificat si mai sus, foarte multi advertiseri au probleme la acest capitol. Nu ma refer strict la comunicarea intrebare-raspuns, aici Nichiduta sunt ok, mi-au raspuns de fiecare data la timp, doar ca cred ca atunci cand lanseaza campanii de reduceri sau au la oferta anumite produse, ar trebui sa anunte si afiliatii. Lucru pe care nu-l fac si e pacat, ca tot ei pierd.

De ce recomand Nichiduta?

  • rata de conversie peste medie
  • comisioane de 5%
  • cookie 30 de zile
  • deschisi la propuneri
  • plata se face la timp
  • EPC 16 lei (si asta in extra sezon)
  • ofera feed de produse

Au campanii de afiliere atat in Profitshare cat si in 2Performant. Ramane la alegerea fiecaruia unde ii promoveaza.