Esti afiliat la inceput de drum, nu castigi foarte multi bani, probabil ai si un buget mic sau poate nu ai deloc, insa compensezi prin dorinta de a performa, insa nu stii exact ce sa faci, iti vin in cap multe idei si daca s-ar putea ai vrea sa le incerci pe toate. Si eu am fost exact in ani precedenti si cred ca as putea sa te ajut cu cateva sfaturi, nu iti voi spune ce e bine sa faci pentru habar nu am ce ce e ok sa fac eu, dar mai apoi sa dau sfaturi altora, insa as putea sa-ti spun ce NU e bine:

  • NU e ok sa promovezi zeci de advertiseri – lucrul asta il fac putini afiliati, diferenta dintre tine si acestia sta in bugetele de mii de euro si in experienta acumulata testand majoritatea advertiserilor promovati.
  • NU e ok sa furi munca altor afiliati. Fie vorbim de furt de idei, de continut, de bannere, etc. Tentatia e mare sa iei de-a gata totul, dar incearca pentru o secunda sa te pui in locul celui pe care il furi, ti-ar conveni sa muncesti pentru ceva si sa fii furat? Eu zic ca nu.
  • NU te descuraja! E cel mai des intalnit sentiment in afiliere cand esti la inceput de drum. Daca nu perseverezi nu ai cum sa castigi, nimic, niciodata. Ca exemplu, de BF2014 pregatisem o campanie amanuntita de promovare a unui advertiser care a schimbat regulile si m-a lasat oarecum cu buza umflata. Am zis ca totul s-a dus, dar am cautati idei si solutii, astfel incat  sa pot continua si a mers destul de binisor
  • NU te gandi doar la bani! E greu, recunosc, doar pentru asta muncim, dar trebuie sa nu te lasi condus de bani, e posibil sa descoperi ca esti mai satisfacut cu tine insuti daca faci lucrurile corect. Tentatia de a face lucruri care stii ca nu sunt corecte este destul de mare de Black Friday, nu risca pentru ca o sa-ti para rau apoi.
  • NU te lua dupa multime! Daca X promoveaza Y magazin, hopa te apuci si tu, fara sa stii daca acel magazin converteste, daca plateste la timp, etc. La fel si cu metodele de promovare. Daca X scrie un articol despre becuri galbene, nu te apuca sa scrii si tu un articol despre becuri galbene. Pune-ti un pic mintea la treaba si sigur o sa gasesti despre ce sa scrii.
  • NU promova magazinele indoielnice. Mergi la sigur, alege magazinele consacrate, insa incearca sa le eviti pe cat posibil pe cele care reduc comisioanele de Black Friday.
  • NU abandona advertiserii cu care ai colaborat tot anul daca acestia nu impun restrictii si nici nu taie din comisioane. Exemplu: ai colaborat bine anul acesta cu X magazin care de BF nu anunta restrictii de nici un fel, insa Y magazin pe care nu l-ai promovat, anunta ca mareste comisioanele sau ofera cine stie ce bonusuri, NU renunta la promovarea magazinului X in detrimentul lui Y.
  • NU lucra haotic. Schiteaza un plan si tine-te de el, eventual adu modificari doar cand se impun, dar tine in minte ideea principala.
  • NU promova la gramada, orice, oricum. Incearca sa targetezi, nu vinde laptopuri de gaming femeilor gravide si nici pampersi baietilor de 18 ani đŸ™‚

bf1