Dupa ce eMAG au dat cu bata-n balta cum se spune pe romaneste anuntand schimbari majore, dar nu in bine pentru afiliati, in cursul serii de azi a fost facut un anunt si de catre manager-ul de afiliere a celor de la Altex cu privire la viitorul programului de afiliere.

Anuntul nu este unul in care sa ni se spuna date fixe sau lucruri concrete, insa cum il stiu pe Serban Cristian cam tot ce a anuntat va fi facut ba chiar in plus, asa ca sa fie si putin exces de zel ca da bine la imagine 😀

O sa iau punct cu punct si o sa incerc sa disec ce s-a spus:

1. Se vor introduce lunar cateva zeci de video-uri de tip unboxing & review in paginile produselor

Lucrul asta mi se pare super tare pentru afiliati, dar si pentru cumparatori. Stiu ca mai sunt cateva magazine care au cochetat cu acest lucru, dar mnai mult pe partea de mobile, in special telefoane mobile si tablete, dar de la Altex ma astept la mai multe produse, as miza pe electrocasnicele mari (combinele frigorifice, aragazurile sau masinile de spalat), televizoarele, laptop-urile si multe altele. Inchipuiti-va cum ar fi sa intrati pe pagina unui produs si acolo sa gasiti un video cu unboxing, unul cu review-ul produsului si unul cu o comparatie intre el si alt model similar. Cum ar fi ca un afiliat sa utilizeze acest lucru in favoarea sa si sa trimita clienti catre astfel de pagini, nici nu vreau sa ma gandesc ce rata de conversie va fi. Tot ce spun e ca abia astept.

2. Design mai bun din toate punctele de vedere pentru magazinul online Altex.ro

Am raportat si eu, dar si alti afiliati micile probleme ale platformei actuale pe care ruleaza Altex.ro si ni s-a promis schimbari, iar acestea se pare ca vin din toamna. O mai buna functionalitate a site-ului, mai putine erori sau chiar nici una ar duce cu siguranta la o experienta mai placuta si vizitatorilor, iar un vizitator multumit devine mai usor un client multumit.

3. Vor exista clase de afiliati si comisioane diferentiate pe clase de produse

Ceea ce inteleg eu e ca afiliatii care fac cu adevarat performanta vor fi priveligiati din anumite puncte de vedere si vor avea sansa de a castiga mai mult din comisioane mai mari si bonusuri. Un lucru care cred eu ca va face diferenta pe viitor intre afiliere.altex si alte platforme. Foarte posibil ca ideea sa fi venit de la diferentierea de anul trecut din iChallenge-ul organizat de 2parale cand afiliatii au fost impartiti in doua categorii Afiliati si Super Afiliati.

Comisioanele diferentiate se practioca de ceva timp si la alte magazine implicate in programe de afiliere, iar eMAG-ul au facut si ei acest pas chiar daca aveau si inainte comisioane diferentiate, acelea erau pentru produsele comercializate de catre ceilalti comercianti din marketplace.

Cei de la Altex cred ca vor creste si ei procentul la produsele care se vand mai greu in mediul online, insa sper ca nu-l vor scadea la cele care se vand mai bine precum sunt telefoanele mobile, laptop-urile, tabletele sau calculatoarele si monitoarele.

4. Vor fi comisionate si produsele ce sunt rezervate in magazin

Acelasi timp de anunt l-au facut si cei de la Flanco in urma cu ceva timp si cred ca este un lucru spre normalitate. Altex si Falnco sunt cei mai mari retaileri din mediul offline, iar lumea e obisnuita sa cumpere de la ei din magazine, iar daca un afiliat recomanda un produs de pe magazinul online insa clientul alege sa-l rezerve in magazin si sa-l ridice de acolo pana acum afiliatul nu incasa comision, la Flanco s-a rezolvat si deci se va rezolva si la Altex.

5. Se vor putea comisiona si produsele oferite de catre MediaGalaxy

Pentru cei care nu stiu, MediaGalaxy face parte din aceeasi companie ca si Altex. Au fost amandoua in reteaua 2parale, numai ca timp de 1 an de zile de cand au iesit, afiliatii au putut promova doar produsele de pe Altex.ro, insa din toamna revine si MediaGalaxy, lucru benefic pentru ca acolo se vor gasi destule produse interesante ce merita promovate.

 6. Nu inchidem voucherele, nu limitam AdWords, fara suprascrieri de cookieuri

Ce-i mai frumos am lasat la urma. Era oarecum iresponsabil sa anunte ca vor face si ei la fel ca eMAG-ul. Personal ma astept ca si de la alte magazine sa faca astfel de anunturi, in special de la evoMAG.

Deci avem siguranta ca cel putin pentru viitorul apropiat Altex nu va face nici o miscare impotriva afiliatilor, din contra ii vor stimula si ii vor incuraja sa faca performanta, lucru pe care cu parere de rau o spun, dar altii (nu mai dau nume ca pana la urma aici e vorba de ceea ce face bine Altex) nu mai vor.

Astept cu nerabdare ziua in care se vor anunta schimbarile si sper ca si alti afiliati sa inteleaga ca performanta se poate face doar cu cei care iti permit si te incurajeaza sa o faci.