Marketing-ul afiliat prinde radacini din ce in ce mai puternice in tara noastra si acest lucru nu poate decat sa ma bucure, atat pe mine cat si pe ceilalti afiliati.

Cei de la Okazii au anuntat inca din luna februarie lansarea unui program de afiliere in luna aprilie. Programul a fost lansat in private beta inca din februarie, iar printre primele site-uri incluse in acest program a fost Refresh.ro, urmand ca mai apoi cei de la Okazii sa contacteze mai multi webmasteri ce aveau in portofoliu site-uri medii sau mari din diferite nise pentru a le propune intrarea in programul lor de afiliere.

In urma cu doar cateva zile am aflat ca afiliere.okazii.ro a devenit disponibil pentru toata lumea asa ca mi-am facut cont (dovada este widget-ul din dreapta). Ca oricare alt afiliat am fost curios de procentele oferite pentru produsele vanduteĀ  si evident de termenii si conditiile programului

comisioane

Cu siguranta produsele second hand comercializate de persoanele fizice sunt cele mai atractive pentru promovare, dar deocamdata in program nu este activ cea mai puternica arma pentru un afiliat: generatorul de link-uri. Nu stiu care este motivul pentru care inca nu este activ, dar sper ca el sa fie in cel mai scurt timp pentru ca altfel toata munca de a lansa un program de afiliere se va risipi in cateva clipe. E frumos sa ai un widget pe site, dar eu nu stiu daca am generat mai mult de 10 comisioane (si vorbesc din toate programele si retelele de afiliere) cu ajutorul acestor instrumente. Nu spun ca nu sunt ok, dar daca vrei sa vinzi ai nevoie de link-uri text.

E interesant ce se intampla in momentul de fata cu marketing-ul afiliat din .ro, avem Profitshare 2.0 lansat recent si care include nu de mult timp si advertiseri pe nisa fashion, 2Parale, Piata Digitala, Afiliere Altex si acum Afiliere Okazii. Si ca tot veni vorba de ultimele doua, acestea sunt asemanatoare pentru ca sunt realizate de aceeasi companie (TradeAds Interactive). Cu siguranta anul 2013 va ramane in istoria marketing-ului afiliat romanesc.

Vin vremuri frumoase pentru afiliati si advertiseri deopotriva, deci apucati-va de studiat marketing afiliat daca va pasioneaza domeniul, iar pe langa carti sau articole ale marilor guru din afara, zic ca n-ar strica sa cititi cap-coada si aceste blog-uri ale unor pionerii ai marketing-ului afiliat din .ro: seoserv.ro si claudiufarcas.ro